Dichter

Van tekstschrijver naar dichter is een kleine stap. Vandaar dat Henri ook op dit gebied actief is.

Henri’s gedichten zijn een eerbetoon aan de vrolijke gedichtjes van Toon Hermans. Het gebruik van de onvolkomenheden van de Nederlandse taal resulteert in gedichtjes met leuke woordspelingen.

Op 12 mei 2006 kwam Henri’s gedichtenbundel ‘Twiedeliedjes’ uit bij uitgeverij Free Musketeers in Woerden. ‘Twiedeliedjes’ is verkrijgbaar bij de online boekwinkel van Free Musketeers of te bestellen in de betere boekhandel.


Twiedeliedjes is een verzameling korte gedichtjes over uiteenlopende onderwerpen. Henri Hendriksx maakt dankbaar gebruik van de onvolkomenheden van de Nederlandse taal om zo het gedicht een verrassende wending te geven. Toon Hermans was een grootmeester op dit gebied. Het eerste gedicht in deze bundel is dan ook een eerbetoon aan deze onvergetelijke kunstenaar. Hendriksx zal met zijn versjes op zijn minst een glimlach op het gezicht van de lezer laten verschijnen. Want Twiedeliedjes zijn vaak als een warme deken tijdens de snijdende kou, een zonnestraal op een grauwe dag of een kus en een knuffel bij verdriet en tegenslag.
(ISBN: 978-90-8539-403-7)